Zloženie nápojov Le´Vive 2. časť - Noni

27.05.2011 21:19

NONI – vzácna sila

Domovinou noni je Polynézia. Ľudoví liečitelia už vyše 2000 rokov používajú jeho plody na zmierňovanie horúčky, pri liečbe uhryznutí zvieraťom, uštipnutí hmyzom a pri mnohých chorobách.

Žiadna iná rastlina ani ovocie neobsahuje v sebe také množstvo vzácnych účinných látok ako noni. Výskumy v posledných desaťročiach mnohé z nich s úspechom identifikovali a iba potvrdili poznatky ľudových liečiteľov. A tak aj moderná medicína dala súhlas na užívanie noni.

Zo známejších účinných látok obsahuje: morindon, morindin, acubin, asperulozid, alizarin, kyselinu kaprovú a kaprylovú, scopoletin, damnacanthal, ako aj rôzne alkaloidy. Plody noni obsahujú až 18 aminokyselín. Treba dodať, že ani štyridsaťročná výskumná práca nedokázala v plnej miere odkryť všetky tajomstvá noni. Zďaleka nie sú známe všetky jeho pozitíva – podľa odhadov amerických lekárov môže mať blahodarné účinky aj na ďalších 100 zdravotných problémov.

Aké účinky noni sa zistili?

  • Prispieva k dopĺňaniu dennej spotreby minerálnych látok.
  • Podporuje rozvoj svalov a bráni ich ochabovaniu.
  • Prispieva k regenerácii buniek.
  • Reguluje spánkový cyklus.
  • Potláča výkyvy nálady a depresie.
  • Má antioxidačné účinky.
  • Kontroluje delenie buniek. Môže preventívne pôsobiť na nádorové choroby.
  • Posilňuje imunitný systém.
  • Má adaptogénne účinky, zabraňuje zápalovým ochoreniam, artritídam…
  • Zmierňuje príznaky alergických chorôb.
  • Účinne pomáha pri problémoch tráviaceho systému, chorobách čriev, vredových ochorení.
  • Stabilizuje hladinu cukru v krvi.
  • Preventívne pomáha pri bolestiach a ochoreniach kĺbov.
  • Pomáha liečiť bronchitídu, chronickú nádchu, pankreatitídu, kvasnicový zápal pošvy a iné mykotické infekcie, Helicobacteriálnu infekciu.
  • Upravuje krvný tlak.
  • Podporuje liečbu herpesu typu 1 a 2.
  • Pomáha odstraňovať celulitídu, akné, psoriázu.
  • Tlmí zvýšenú produkciu kyseliny žalúdočnej (pálenie záhy).

Obsahuje:

Vitamín C, draslík, xeronín, vitamín A, niacín, vápnik, sodík, antrachinómy a organické kyseliny